Logolabrador
Logo
labrador
Video Thumbnail
Play Icon

Ny Hvalp i hjemmet

Det kan være en god ide at købe en hvalpegård når hvalpen er alene hjemme i starten, så der er helt styr på at den ikke bider i noget og kan komme til skade

1. Nærhed

Husk på, at den lille hundehvalp lige er blevet taget fra sin mor, søskende og vante trygge omgivelser. Derfor bør du give den en masse nærvær, som skaber tryghed.

2. Søvn

En hvalp er oftest fuld af spilopper, men har ligesom en baby, brug for mere søvn end en voksen hund. Det bør derfor respekteres af alle familiemedlemmer (inklusiv børn) at hvalpen skal have fred, når den tager sig en lur. Når I skal sove om natten, så lad den gerne sove ved siden af din seng, og flyt med tiden dens hundekurv længere væk, hen mod den placering, hvor du gerne vil have at den til at sove. Du må aldrig lukke døren og lade den hyle alene bag en lukket dør - det får hverken du eller din hvalp noget godt ud af.

3. Socialisering

Oplevelser i de første 4 måneder af en hvalps liv, har meget stor indflydelse på hvordan hvalpen vil se på verdenen når den bliver ældre. Som hvalpeejer handler det derfor om, at skabe så mange positive møder og situationer med andre dyr og mennesker som muligt, for at få en velafbalanceret voksen hund. Du bør derfor (selvfølgelig efter din hvalps tempo) præsenterer den for dens nye verden.

4. Renlighed

Et punkt, som virkelig kan få en voksen mand til at græde, er hvis renlighedstræningen ikke lykkes. Tippet er, at huske på, at din hvalp skal luftes (altså have adgang til at tisse / besørge) lige efter den har sovet, spist, drukket, leget, eller er blevet opstemt af en eller anden årsag. Typisk vil en hvalp tisse ca. én gang i timen i dagtimerne, og lidt mindre om natten. Husk! At det er dit ansvar at den kommer ud, og du bør derfor have fokus på at rose din hvalp, når den gør det, det rigtige sted, i stedet for at skælde ud hvis / når uheldet er ude.

5. Stimulering

En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på. En hvalp har ikke behov for lige så meget motion som en voksen hund. I stedet bør fokus være på at udfordrer dens sanser. Tænk på, at denne verden er helt ny for det lille pus. Lad den bruge sin næse, det er dens måde at udvide sin horisont på.

6. Sikkerhed

Det der ikke må ske, kan ske. En sikkerhed, som ikke er i orden er skyld i at mange hvalpe mister livet. Kig derfor efter farer i dit hus, rum efter rum - tjek om den kan løbe hjemmefra? Har du stejle trapper, som den kan falde ned af? Kan den bide i el-ledninger eller få fat i kemikalier?

7. Træning

Du kommer ikke udenom at din hvalp sikkert vil gø, springe op, bide, stikke af osv. Den er ikke født med viden om, hvad den må og ikke må. Derfor er det dit job at lære den, hvad der er god- og dårlig opførsel. Fokus bør ikke være at skælde din hundehvalp ud, men i stedet at rose den, når den gør noget godt, og sige "Nej!" eller ignorer den når den gør noget dårligt. Hvalpetræning kan helt klart også anbefales.

8. Alene-hjemmetræning

Når du begynder på alene-hjemmetræning, så sørg for at din hundehvalp har tisset af og er blevet aktiveret inden du går

______________________________________________________________________________

Ro

De første par dage, skal hunden have ro og lov til at falde til. Du bør derfor ikke med det samme slæbe din nye hund med til fætter og kusine fest, eller lade den blive overfaldet af børnenes legekammerater.

Hund i forvejen?

Har du hund i forvejen, så bør nye og gammel hund mødes et neutralt sted. Altså uden for hjemmet, inden du tager din nye hund ind på din ‘’gamle hund territorium’’.

Træning

Der kan være stor forskel på, hvad din nye hund måtte hos tidligere ejer og hvad den må hos dig. Skæld derfor ikke din nye hund ud når den gør noget forkert, men i stedet rose den, når den gør noget godt, og sige ‘’Nej!’’ eller ignorer den når den gør noget dårligt.